Skip to main content

Intro

Educația financiară este procesul prin care oamenii dobândesc cunoștințe și abilități necesare pentru a lua decizii financiare bune și informate. Acest proces include înțelegerea modului în care funcționează economia și sistemul financiar, precum și dezvoltarea abilităților de planificare financiară, gestionare a bugetului, economisire și investire.

Educația financiară este importantă pentru toată lumea, indiferent de venit sau nivelul de educație. Cunoștințele financiare pot ajuta oamenii să ia decizii bune în legătură cu cheltuielile, să-și gestioneze banii mai eficient și să-și atingă obiectivele financiare pe termen lung, cum ar fi economisirea pentru o casă sau pensie.

De asemenea, Educația financiară este importantă pentru a preveni problemele financiare și datorii excesive. Oamenii care au cunoștințe solide despre finanțe sunt mai puțin susceptibili de a cădea în capcana creditelor sau a datoriilor excesive, deoarece sunt capabili să ia decizii informate și responsabile despre cheltuieli și credite.


Resurse