Skip to main content

Idei Saptamana Verde

In acesta pagina puteti gasi cateva idei care pot fi implementate in programul Saptamana Verde.

Expoziție de produse ecologice

Organizați o expoziție de produse ecologice într-un loc public, cum ar fi o piață sau un parc. Invitați producători locali și comercianți să expună produsele lor ecologice, cum ar fi alimente organice, cosmetice naturale și haine eco-friendly. Asigurați-vă că există informații despre modul în care produsele sunt realizate și despre impactul lor asupra mediului.

Concurs de rețete sănătoase

Organizați un concurs de rețete sănătoase, în care oamenii să fie încurajați să creeze rețete delicioase și sănătoase folosind ingrediente locale și de sezon. Înainte de eveniment, puteți oferi participanților o listă de ingrediente locale și de sezon pentru a încuraja utilizarea acestora. La finalul concursului, puteți organiza o degustare a rețetelor și o discuție despre avantajele unei diete sănătoase și locale.

Voluntariat pentru curățarea mediului

Organizați o zi de voluntariat pentru curățarea mediului într-un parc sau o zonă naturală din apropiere. Încurajați participanții să aducă saci de gunoi, mănuși și alte echipamente necesare pentru a ajuta la colectarea deșeurilor din zonă. Asigurați-vă că există informații despre impactul poluării asupra mediului și despre modalitățile de reducere a deșeurilor și a emisiilor de dioxid de carbon în viața de zi cu zi.


Ai o idee si vrei sa o faci publica? Trimite un eMail la adresa contact@invat.eu si noi o vom publica in aceasta pagina.


Resurse