Skip to main content

Intro

Școala Altfel este un program de educație non-formală care are loc în școli în România, dedicat diversificării activităților educaționale și dezvoltării abilităților sociale și profesionale ale elevilor. Acest program are loc în mod obișnuit într-o săptămână din an, în afara orelor de curs obișnuite.

Activitățile Școlii Altfel sunt proiectate pentru a permite elevilor să exploreze diverse subiecte și domenii, inclusiv arta și cultura, științele și tehnologia, sportul și activitățile în aer liber, precum și dezvoltarea abilităților sociale și profesionale. Programul se concentrează pe experiențe practice și pe învățarea prin acțiune, care să dezvolte creativitatea, curiozitatea și spiritul critic al elevilor.

Iată câteva exemple de activități care se pot desfășura în cadrul programului Școala Altfel:

  • Excursii de o zi în natură, la muzee sau la alte obiective culturale și istorice din apropiere
  • Ateliere de artă și creație, inclusiv pictură, sculptură, dans și teatru
  • Activități de voluntariat, care implică implicarea elevilor în acțiuni sociale și umanitare
  • Cursuri de dezvoltare a abilităților, cum ar fi comunicarea, negocierea și luarea deciziilor
  • Activități sportive și de team-building, inclusiv echitație, cățărare și alte activități în aer liber
  • Proiecte de cercetare, care permit elevilor să exploreze subiecte de interes pentru ei.

Ai o idee si vrei sa o faci publica? Trimite un eMail la adresa contact@invat.eu si noi o vom publica in aceasta pagina.


În general, Școala Altfel este o oportunitate excelentă pentru elevi să exploreze interesele lor și să dobândească noi abilități și cunoștințe, într-un mod mai relaxat și mai interactiv decât în timpul orelor de curs obișnuite.


Resurse