Skip to main content

Micul Print

"Micul Prinț" este o carte scrisă de Antoine de Saint-Exupéry și a fost publicată pentru prima dată în 1943. Cartea este un roman scurt, dar profund, care urmărește călătoria unui pilot de avion prăbușit în deșertul Sahara, care întâlnește un copil mic, blond și misterios, cunoscut sub numele de Micul Prinț.

Iată un sumar succint al poveștii:

Partea I

Pilotul se prăbușește cu avionul său în deșertul Sahara și încearcă să repare avionul pentru a putea pleca. Între timp, întâlnește Micul Prinț, care îi spune că este un prinț de pe un alt planetă și că călătorește prin univers pentru a învăța lecții despre viață. Micul Prinț îi povestește pilotului despre planeta sa, unde are o floare pretențioasă, dar dragă și un vulcan care curând va erupa.

Partea II

Micul Prinț povestește despre călătoria sa prin alte planete și îl întâlnește pe Regele care pretinde să domnească peste toate lucrurile, dar nu are nicio putere reală. Apoi, întâlnește Vanitatea, care își iubește imaginea și aplauzele, dar nu poate oferi sau primi iubire. Apoi, întâlnește un Bebeluș care cere totul și plânge mereu, dar nu are nicio satisfacție reală.

Partea III

Micul Prinț continuă călătoria și ajunge la o planetă ocupată de un Băutor, care bea pentru a uita de rușinea că a băut. Apoi, ajunge la o planetă unde un Afacerist numără stelele și le pretinde ca fiind proprietatea sa. În cele din urmă, ajunge pe Pământ, unde întâlnește o Vulpe, care îi explică importanța legăturilor afective.

Partea IV

Micul Prinț trebuie să plece de pe Pământ și îl lasă pe pilotul său să-l ducă înapoi la planeta sa, dar îl asigură că va reveni în fiecare noapte pentru a-l vizita. Pilotul reușește să repare avionul și pleacă înainte ca Micul Prinț să se întoarcă, dar el simte că Micul Prinț îl însoțește în spirit și își dă seama de importanța prieteniei și a legăturilor afective.


Ai o idee si vrei sa o faci publica? Trimite un eMail la adresa contact@invat.eu si noi o vom publica in aceasta pagina.


Resurse