Skip to main content

Unghiuri Congruente

Un unghi congruent este un unghi care are aceeași măsură ca un alt unghi. Mai precis, doi unghiuri sunt congruente dacă au aceeași măsură a gradelor sau radianelor. Aceasta înseamnă că, atunci când două unghiuri sunt congruente, ele sunt practic la fel de mari și au aceleași proprietăți geometrice.

De exemplu, dacă un unghi măsoară 60 de grade, atunci un alt unghi care măsoară tot 60 de grade este congruent cu primul unghi. În mod similar, dacă un unghi măsoară 1 radian, atunci un alt unghi care măsoară și 1 radian este congruent cu primul unghi.

Este important să recunoaștem unghiurile congruente deoarece ele ne permit să aplicăm anumite proprietăți și teoreme geometrice. De exemplu, teorema unghiului exterior a triunghiului afirmă că unghiul exterior al unui triunghi este congruent cu suma unghiurilor interioare nedeterminate la vârfurile opuse.

Prin urmare, cunoașterea unghiurilor congruente poate fi esențială pentru a rezolva probleme geometrice și pentru a construi diverse figuri geometrice.


Resurse